Årshjulet er utarbeidet på årsmøtet i januar 2024. 

Hver måned har et tema vi ønsker å jobbe med. hvordan vi skal jobbe med det blir besuttet i samarbeid med medlemmene og det kan være mange ulike tolkninger på temaet. Tema “mobil foto” kan betyr fotografering med mobil, fotografering av mobil / mobilbruk eller mobil / flyttbar fotografering. Tema “vann” kan inneholde fotografering i vann, med vann på linse eller gjennom vann, av vann eller av ting i vann. Mulighetene er altså uendelige og det er kun vår egen fantasi som setter grensene. 

I tillegg til ukentlige møter og arbeid sammen skal vi ha kurs og arrangementer. En gjenganger i løpet av året er kurs i studiofotografering. Her skal vi innom ulike tema som perspektiv, lyssetting og utsnitt.

I januar holdes årsmøtet der planen for det kommende året utarbeides og det forrige evalueres. I februar skal vi arrangere åpen dag der vi inviterer medlemmer, venner, bekjente og samarbeidspartnere til å komme på besøk for å se på arbeidet vårt. Her får medlemmene mulighet til å ta med seg noen de kjenner til å vise frem både hva vi gjør, og kanskje også verve noen nye inn i gjengen. I mars er tema for kurset dyr, og vi skal ta bilder av både små og store dyr. I tillegg skal vi arrangere utstilling med arbeidet til medlemmene. I mai holdes klubbfest for medlemmene, i tillegg til at vi skal kurses i aktfotografering. Juni og juli er sommermåneder. Her skal vi ha kurs i utefoto, sommerfest, fotosafari (kanskje vi skal ut på båttur?)  og overnattingstur. 

Høsten gir en ny start og vi starter høstsesongen med kurs i studiofotografering. I september og oktober skal vi gå tilbake i tid, og holde kurs i analog foto og mørkerom i tillegg til at vi skal ha ny klubbfest. I november holder vi salgsutstilling før vi i desember er klar for julemesse og juleverksted. Her skal vi lage og selge julegaver som er perfekt å gi til noen du er glad i eller til den som har alt.